Mini rogaliki z kabanosami

Porcje
20szt.
Porcje
20szt.
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta drożdżowego. W tym celu przesiej do dużej miski mąkę i suche drożdże. Następnie dodaj ciepłą wodę, mleko i roztopione masło.
  2. Mieszankę zagnieć na jednolite ciasto, po czym odstaw do wyrośnięcia na 60 minut.
  3. Rozwałkuj ciasto i podziel je mniejsze elementy (jak na zdjęciu poniżej).
  4. Podziel kabanosy na pół.
  5. Następnie umieść kabanosy na cieście drożdżowym i zwiń w rogalik.
  6. Teraz zaparz rogaliki we wrzącej wodzie z sodą oczyszczoną przez 5-10 sekund.
  7. Następnie ułóż je w formie do pieczenia, posyp solą morską i piecz przez 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  8. Smacznego!