Mini roladki z pastą z tuńczyka

Oto przepis na błyskawiczną i pyszną przekąskę z pastą tuńczyka w roli głównej. Tym razem połączyliśmy ją z tortillą i uzyskaliśmy genialne roladki w wersji mini 🙂
Składniki:
Porcje- 180 g tuńczyk w kawałkach
- 3 łyżki szczypiorek pokrojony w kostkę
- 150 g cheddar
- 150 g kukurydza
- 8 szt. papryczki piri piri
- 3 łyżki majonez
- 1 łyżka musztarda
- 2 szt. placki do tortilli duże
- sezam do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą tuńczyka, szczypiorek, cheddar, kukurydzę, papryczki, majonez i musztardę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
- Rozsmaruj pastę z tuńczyka na tortilli, a następnie zwiń je w rulon.
- Podziel tortille na mniejsze kawałki.
- Ułóż mini roladki na talerzu i posyp je sezamem.
- I to wszystko. Smacznego!
Komentarze