PrzepisPrzekąskiMini roladki z pastą z tuńczyka

Mini roladki z pastą z tuńczyka

Mini roladki z pastą z tuńczyka
Pyszności
12.01.2018 17:00, aktualizacja: 12.01.2018 17:24

Oto przepis na błyskawiczną i pyszną przekąskę z pastą tuńczyka w roli głównej. Tym razem połączyliśmy ją z tortillą i uzyskaliśmy genialne roladki w wersji mini :)

Składniki:

  1. 180 g tuńczyk w kawałkach
  2. 3 łyżki szczypiorek pokrojony w kostkę
  3. 150 g cheddar
  4. 150 g kukurydza
  5. 8 szt. papryczki piri piri
  6. 3 łyżki majonez
  7. 1 łyżka musztarda
  8. 2 szt. placki do tortilli duże
  9. sezam do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą tuńczyka, szczypiorek, cheddar, kukurydzę, papryczki, majonez i musztardę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

Obraz

2. Rozsmaruj pastę z tuńczyka na tortilli, a następnie zwiń je w rulon.

Obraz

3. Podziel tortille na mniejsze kawałki.

Obraz

4. Ułóż mini roladki na talerzu i posyp je sezamem.

Obraz

5. I to wszystko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także