Mini serniczki na zimno z mango

Mini serniczki .na zimno z mango to gotowy przepis na smaczny i prosty deser dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Po prostu WOW!
W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.
Zobacz także: Malinowy sernik na spodzie z herbatników
Składniki:
Porcje- 70 g masło roztopione
- 180 g herbatniki maślane
- 250 g serek mascarpone
- 400 g serek śmietankowy
- 80 g cukier puder
- 1 szt. mango
- 2 łyżki sok z cytryny
- 150 ml śmietanka 30%
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblenduj herbatniki z roztopionym masłem. Przełóż mieszanki do foremek na muffiny i wstaw do zamrażarki.
- Ponownie użyj blendera. Tym razem połącz mango i sok z cytryny.
- Czas na drugą warstwę mini serniczków. W dużej misce zmiksuj serek śmietankowy z mascarpone, cukrem pudrem i 3-4 łyżkami wcześniej przygotowanego musu z mango.
- Na koniec dodaj ubitą śmietankę i umieść masę na spodzie z herbatników.
- Mini serniczki mroź przez 2-3 godziny.
- Przed podaniem udekoruj mini serniczki musem z mango i miętą. Smacznego!
Komentarze