Składniki | Sposób przygotowania Do woreczka spożywczego włóż herbatniki i migdały. (zostaw trochę migdałów do wykończenia) Zamknij woreczek. Połóż woreczek i zacznij wałkować go wałkiem do ciasta. W ten sposób pokruszysz herbatniki i migdały. Zawartość woreczka przesyp do miski i dodaj roztopione masło i 1 łyżeczkę olejku waniliowego. Dobrze wymieszaj. Na dno każdej foremki nałóż kilka łyżeczek mieszanki z pokruszonymi ciasteczkami. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 10 minut. Do miski włóż serek śmietankowy, cukier puder, mąkę pszenną, 1 łyżeczkę olejku waniliowego, jajka i kwaśną śmietanę. Mieszaj tak długo, aż masa będzie miała gładką i jednolitą konsystencję. Po 10 minutach pieczenia wyjmij foremki z piekarnika. Na pokruszone ciasteczka nakładaj kolejno: 1 czubata łyżka mieszanki serowej, 1 łyżka dżemu i 1 czubata łyżka mieszanki serowej. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na kolejne 10 minut. Po 10 minutach wyjmij foremki z piekarnika i posyp babeczki z wierzchu pozostałymi płatkami migdałów. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 90 stopni C i piecz przez 35 minut. Po 35 minutach wyjmij babeczki z piekarnika i posyp je z wierzchu cukrem pudrem. Na szczycie każdej z nich połóż po jednej borówce. |