Mini serniczki z dżemem, migdałami, borówkami i cukrem pudrem

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do woreczka spożywczego włóż herbatniki i migdały. (zostaw trochę migdałów do wykończenia) Zamknij woreczek.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Połóż woreczek i zacznij wałkować go wałkiem do ciasta. W ten sposób pokruszysz herbatniki i migdały.
  3. Zawartość woreczka przesyp do miski i dodaj roztopione masło i 1 łyżeczkę olejku waniliowego. Dobrze wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na dno każdej foremki nałóż kilka łyżeczek mieszanki z pokruszonymi ciasteczkami. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 10 minut.
  5. Do miski włóż serek śmietankowy, cukier puder, mąkę pszenną, 1 łyżeczkę olejku waniliowego, jajka i kwaśną śmietanę. Mieszaj tak długo, aż masa będzie miała gładką i jednolitą konsystencję.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Po 10 minutach pieczenia wyjmij foremki z piekarnika. Na pokruszone ciasteczka nakładaj kolejno: 1 czubata łyżka mieszanki serowej, 1 łyżka dżemu i 1 czubata łyżka mieszanki serowej. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na kolejne 10 minut.
  7. Po 10 minutach wyjmij foremki z piekarnika i posyp babeczki z wierzchu pozostałymi płatkami migdałów. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 90 stopni C i piecz przez 35 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Po 35 minutach wyjmij babeczki z piekarnika i posyp je z wierzchu cukrem pudrem. Na szczycie każdej z nich połóż po jednej borówce.
  9. I gotowe. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska