Mini serniczki z łososiem

mini serniczki z łososiem

Mini serniczki z łososiem totalnie skradły nasze serca. Kremowa konsystencja w połączeniu z solonymi krakersami i pyszną rybą to po prostu strzał w 10! Zresztą sama się o tym przekonaj i zapoznaj się z całą recepturą!

W przygotowaniu idealnej konsystencji na serniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Zobacz także: Sernik na zimno z orzechów

Mini serniczki z łosiem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mini serniczki z łosiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Warstwa serowa

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze połącz ze sobą: serek śmietankowy, koperek, awokado, sok z limonki i sól. Dzięki temu zabiegowi, w szybki i prosty sposób uzyskasz kremową konsystencję.
    W blenderze połącz ze sobą: serek śmietankowy, koperek, awokado, sok z limonki i sól. Dzięki temu zabiegowi, w szybki i prosty sposób uzyskasz kremową konsystencję.
  2. Teraz podziel papier do pieczenia na 6 poziomych pasów, które ułatwią Ci przygotowanie mini serniczków.
    Teraz podziel papier do pieczenia na 6 poziomych pasów, które ułatwią Ci przygotowanie mini serniczków.
  3. W misce połącz rozdrobnione krakersy i roztopione masło. I bazę na spód masz już gotową.
    W misce połącz rozdrobnione krakersy i roztopione masło. I bazę na spód masz już gotową.
  4. W okrągłej formie umieść wcześniej przygotowany papier. Teraz zrób spód z krakersów i na wierzchu rozprowadź serową mieszankę. Powtórz kilka razy, po czym wstaw przekąski do lodówki na 4 godziny.
    W okrągłej formie umieść wcześniej przygotowany papier. Teraz zrób spód z krakersów i na wierzchu rozprowadź serową mieszankę. Powtórz kilka razy, po czym wstaw przekąski do lodówki na 4 godziny.
  5. Gotowe serniczki ozdób przy pomocy łososia i świeżego koperku. Smacznego!
    Gotowe serniczki ozdób przy pomocy łososia i świeżego koperku. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×