Mini tarta ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi skradła nasze serca od pierwszego kęsa. Z Tobą będzie tak samo!
Zobacz także: Mini rożki z rukoli z twarożkiem
Składniki:
Porcje- 400 g kruche ciasto
- 3 szt. jajka
- 1/2 szkl. mleko
- 50 g ser cheddar
- 8 szt. szparagi
- 8 szt. pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
- Umieść ciasto kruche w foremkach. Pamiętaj, aby przy pomocy widelca zrobić nakłucia, dzięki czemu ciasto ładnie się upiecze, bez niepotrzebnych wybrzuszeń. Wstaw foremki do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Połącz w misce: jajka, mleko i roztopione masło.
- Dodaj również ser i dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.
- Przelej mieszankę do podpieczonych tart w mini wydaniu.
- Na wierzchu umieść szparagi i pomidorki koktajlowe. Ponownie umieść mini tarty na 20 minut w piekarniku.
- Smacznego!
Mini tarta ze szparagamiNasze mini tarty połączyliśmy ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi ❤️ I była to dobra decyzja 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/295075
Posted by Pyszności on Thursday, April 16, 2020