PrzepisPrzekąskiMini tortilki z piekarnika

Mini tortilki z piekarnika

Mini tortilki z piekarnika
Pyszności
08.08.2018 08:30, aktualizacja: 16.08.2018 14:41

Takiej przekąsce nie odmówi największy niejadek. Po prostu nie ma takiej opcji ??

Składniki:

  1. 1 szt. cebula posiekana
  2. 250 g indyk mielony
  3. 2 łyżeczki przyprawa fajita
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 4 szt. tortilla
  7. 1 szkl. cheddar
  8. sałata do dekoracji
  9. pomidorki koktajlowe do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podmaż ze sobą cebulę i mielonego indyk. Po chwili dodaj przyprawę fajita.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj sól i pieprz.

Obraz

3. Z każdego placka tortilli wytnij 4 kółka. Przełóż je do formy na muffinki.

Obraz

4. W środku umieść przygotowany mięsny farsz i ser. Piecz przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.

Obraz

5. Przed podaniem udekoruj posiekaną sałatą oraz pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także