Mini tortilki z piekarnika

Takiej przekąsce nie odmówi największy niejadek. Po prostu nie ma takiej opcji ??

Mini tortilki z piekarnika16
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mini tortilki z piekarnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podmaż ze sobą cebulę i mielonego indyk. Po chwili dodaj przyprawę fajita.
    Na patelni podmaż ze sobą cebulę i mielonego indyk. Po chwili dodaj przyprawę fajita.
  2. Jako kolejne składniki dodaj sól i pieprz.
    Jako kolejne składniki dodaj sól i pieprz.
  3. Z każdego placka tortilli wytnij 4 kółka. Przełóż je do formy na muffinki.
    Z każdego placka tortilli wytnij 4 kółka. Przełóż je do formy na muffinki.
  4. W środku umieść przygotowany mięsny farsz i ser. Piecz przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
    W środku umieść przygotowany mięsny farsz i ser. Piecz przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
  5. Przed podaniem udekoruj posiekaną sałatą oraz pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.
    Przed podaniem udekoruj posiekaną sałatą oraz pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×