Kategorie Dla dzieciPrzekąski

Mini tortilki z piekarnika

Takiej przekąsce nie odmówi największy niejadek. Po prostu nie ma takiej opcji ??

Mini tortilki z piekarnika16
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mini tortilki z piekarnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podmaż ze sobą cebulę i mielonego indyk. Po chwili dodaj przyprawę fajita.
    Na patelni podmaż ze sobą cebulę i mielonego indyk. Po chwili dodaj przyprawę fajita.
  2. Jako kolejne składniki dodaj sól i pieprz.
    Jako kolejne składniki dodaj sól i pieprz.
  3. Z każdego placka tortilli wytnij 4 kółka. Przełóż je do formy na muffinki.
    Z każdego placka tortilli wytnij 4 kółka. Przełóż je do formy na muffinki.
  4. W środku umieść przygotowany mięsny farsz i ser. Piecz przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
    W środku umieść przygotowany mięsny farsz i ser. Piecz przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
  5. Przed podaniem udekoruj posiekaną sałatą oraz pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.
    Przed podaniem udekoruj posiekaną sałatą oraz pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
225141