Mini włoskie tortillki

mini włoskie tortillki

Mini włoskie tortillki to gotowa receptura na udaną przekąskę na ciepło na każdą imprezę. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka!

Do pysznych przekąsek w wydaniu mini świetnie pasuje koktajl Martini Fiero i Tonik.

Zobacz także: Szaszłyki na grilla z kurczaka

 

Mini włoskie tortillki12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mini włoskie tortillki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Składniki na koktajl Martini Fiero i Tonik

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od wrzucenia do miski: salami, mozzarelli, czarnych oliwek oraz czosnku.
    Cały proces rozpocznij od wrzucenia do miski: salami, mozzarelli, czarnych oliwek oraz czosnku.
  2. Jakie kolejne składniki dodaj: pokrojoną bazylię, passatę pomidorową, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Jakie kolejne składniki dodaj: pokrojoną bazylię, passatę pomidorową, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Wytnij 4 małe kółka z każdego placka tortilli.
    Wytnij 4 małe kółka z każdego placka tortilli.
  4. Następnie przełóż je do formy na muffiny i w każdej przegródce umieść wcześniej przygotowany farsz. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Następnie przełóż je do formy na muffiny i w każdej przegródce umieść wcześniej przygotowany farsz. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj koktajle. W tym celu połącz w szkle alkohol, tonik oraz kostki lodu.
    W międzyczasie przygotuj koktajle. W tym celu połącz w szkle alkohol, tonik oraz kostki lodu.
  6. Nie zapomnij również o plastrze pomarańczy.
    Nie zapomnij również o plastrze pomarańczy.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×