Mini ziemniaczane przekąski w panierce

Mini ziemniaczane przekąski w panierce to gotowa receptura na udaną imprezę. Kiedy je serwujemy naszym gościom, są zachwyceni.

Pyszne przekąski upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips, dzięki czemu są dużo lżejsze od wersji przygotowanej w głębokim oleju.

Zobacz także: Mini bułeczki z camembertem

Mini ziemniaczane przekąski w panierce4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mini ziemniaczane przekąski w panierce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Na początek ułóż na przemian plastry żółtego sera i szynki. Następnie podziel całość na 8 elementów.
    Na początek ułóż na przemian plastry żółtego sera i szynki. Następnie podziel całość na 8 elementów.
  2. Teraz przygotuj ziemniaczaną mieszankę. W tym celu połącz: ugotowane i ostudzone ziemniaki, masło i majeranek.
    Teraz przygotuj ziemniaczaną mieszankę. W tym celu połącz: ugotowane i ostudzone ziemniaki, masło i majeranek.
  3. Obtocz miks z szynki i sera ziemniaczaną mieszanką, tworząc kwadrat.
    Obtocz miks z szynki i sera ziemniaczaną mieszanką, tworząc kwadrat.
  4. Każdy element obtocz w bułce tartej, po czym piecz w Ovi przez 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Każdy element obtocz w bułce tartej, po czym piecz w Ovi przez 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×