Mini ziemniaczane przekąski w panierce

Mini ziemniaczane przekąski w panierce to gotowa receptura na udaną imprezę. Kiedy je serwujemy naszym gościom, są zachwyceni.



Pyszne przekąski upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips, dzięki czemu są dużo lżejsze od wersji przygotowanej w głębokim oleju.
Zobacz także: Mini bułeczki z camembertem
Składniki:
Porcje szt.- 400 g ziemniaki ugotowane
- 1 łyżka suszony majeranek
- 10 szt. ser plastry
- 8 szt. szynka plastry
- 3/4 szkl. bułka tarta
- 30 g masło
Sposób przygotowania:
- Na początek ułóż na przemian plastry żółtego sera i szynki. Następnie podziel całość na 8 elementów.
- Teraz przygotuj ziemniaczaną mieszankę. W tym celu połącz: ugotowane i ostudzone ziemniaki, masło i majeranek.
- Obtocz miks z szynki i sera ziemniaczaną mieszanką, tworząc kwadrat.
- Każdy element obtocz w bułce tartej, po czym piecz w Ovi przez 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze