Miodowa karkóweczka

Karkówka w miodowym wydaniu wjeżdża dzisiaj na nasz kanał. Mamy nadzieję, że pokochacie ją równie mocno jak my 🙂
Składniki:
Porcje- 3 plastry karkówka
- 25 g masło
- 3 ząbki czosnek
- 1/4 szkl. miód
- 1/3 szkl. bulion
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
- 2 łyżki natka pietruszki
Sposób przygotowania:
- Plastry karkówki dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
- Podsmaż karkówkę na każdej ze stron po 5 minut.
- Zdejmij mięso z patelni. Następnie przygotuj miodową mieszankę, łącząc ze sobą masło, miód, czosnek i bulion. Ponownie umieść na patelni karkówkę.
- Dodaj posiekaną pietruszkę.
- Smacznego!
Komentarze