Miseczki z musem z łososia wędzonego

miseczki z musem z łososia wędzonego

Miseczki z musem z łososia wędzonego to nasz sprawdzony przepis na pyszną przekąskę imprezową. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka!

Idealnym uzupełnieniem do naszej dzisiejszej przekąski jest koktajl Martini Fiero i Tonik.

Zobacz także: Mini koreczki Wellington

Miseczki z musem z łososia wędzonego8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Miseczki z musem z łososia wędzonego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Podstawowe składniki
Składniki na koktajl Martini Fiero i Tonik

Sposób przygotowania:

  1. Wytnij z arkusza ciasta francuskiego małe kółka.
    Wytnij z arkusza ciasta francuskiego małe kółka.
  2. Następnie przy pomocy kieliszka wytnij z części elementów jeszcze mniejsze kółeczka.
    Następnie przy pomocy kieliszka wytnij z części elementów jeszcze mniejsze kółeczka.
  3. Na papierze do pieczenia ułóż pełne kółka. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Na wierzchu umieść kilka kółek z wyciętym środkiem. Tak przygotowane wieżyczki piecz w piekarniku przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Na papierze do pieczenia ułóż pełne kółka. Następnie posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Na wierzchu umieść kilka kółek z wyciętym środkiem. Tak przygotowane wieżyczki piecz w piekarniku przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj farsz do miseczek. W tym celu zmiksuj razem serek śmietankowy, łososia wędzonego, chrzan oraz pieprz.
    W międzyczasie przygotuj farsz do miseczek. W tym celu zmiksuj razem serek śmietankowy, łososia wędzonego, chrzan oraz pieprz.
  5. Przełóż powstałą mieszankę do rękawa cukierniczego i wypełnij nią upieczone miseczki z ciasta francuskiego. Gotowe przekąski udekoruj przy pomocy kaparów w occie.
    Przełóż powstałą mieszankę do rękawa cukierniczego i wypełnij nią upieczone miseczki z ciasta francuskiego. Gotowe przekąski udekoruj przy pomocy kaparów w occie.
  6. Czas na koktajle. Aby je przygotować, umieść w szkle kilka kostek lodu. Następnie wypełnij kieliszki Martini Fiero i tonikiem w proporcji 1:1.
    Czas na koktajle. Aby je przygotować, umieść w szkle kilka kostek lodu. Następnie wypełnij kieliszki Martini Fiero i tonikiem w proporcji 1:1.
  7. Na koniec dodaj do każdego koktajlu po plastrze pomarańczy. Smacznego!
    Na koniec dodaj do każdego koktajlu po plastrze pomarańczy. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×