Mleczno-maślane buły

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą drożdże, cukier i 3/4 szklanki letniego mleko. Dodaj 1/2 szkl. mąki i ponownie wymieszaj, po czym przykryj i odstaw pod przykryciem na 15 minut.
  2. W międzyczasie przesiej resztę mąki do dużej miski. Zrób wgłębienie i umieść w środku gotowy rozczyn.
  3. Jako kolejny składniki dodaj resztę mleka i roztopione masło. Zagnieć na ciasto i odstaw pod przykryciem na 45 minut.
  4. Po tym czasie podziel ciasto na mniejsze kawałki i uformuj małe bułeczki. Zrób na nich nacięcia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe bułeczki możesz podawać zarówno na słodko, jak i na słono ?
Mleczno-maślane buły
Mleczno-maślane buły

Domowej roboty buły możesz podawać na słodko i słono, dzięki czemu maluch będzie miał z czego wybierać 👍🍔😊PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/248446

Posted by Pyszności Junior on Thursday, March 7, 2019