Tym razem postanowiliśmy się zabrać za mleka roślinne i wyprodukowaliśmy je samodzielnie w naszej kuchni. Efekt? Mega! ?
Składniki:
PorcjeMleko kokosowe
- 2 szkl. wiórka kokosowe
- 2 łyżeczka ekstrakt z wanilli
- 1 litr woda
Mleko jaglane
- 1 szkl. kasza jaglana ugotowana
- 1 szkl. migdały posiekane
- 4-5 szt. suszone daktyle
- 1 l woda
Sposób przygotowania:
- Zaczynamy od mleka jaglanego.W blenderze połącz ze sobą ugotowaną kaszę jaglaną, posiekane migdały, suszone daktyle i wodę. Dokładnie zmiksuj i przeciśnij przez gazę.
- Czas na mleko ryżowo-czekoladowe. Aby je przygotować do blendera wrzuć ugotowany ryż, kakao i wodę. Ponownie zmiksuj i przeciśnij przez gazę.
- I na koniec mleko kokosowe. Tym razem wiórka kokosowe zalej wrzątkiem i odstaw na 15-20 minut. Przelej wiórka do blendera kielichowego i dolej wody. Miksuj wszystko przez ok. 2 minut. Następnie przeciśnij przez gazę.
- Smacznego!
Mleko na 3 sposobyMleko roślinne domowej roboty i to na 3 sposoby? Takie rzeczy tylko u nas! 👍🥛PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/229304
Posted by Pyszności Fit on Tuesday, October 23, 2018