Morelowe pulpety na kalafiorowym kaszotto

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na genialne pulpety w wersji fit. Takim smakom nie można odmówić ?
Składniki:
Porcje- 1 szt. kalafior
- 500 g mięso z indyka mielone
- 1/2 szkl. pietruszka posiekana
- 1/3 szkl. len mielony
- 1 łyżeczka sól
- 2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka płatki chili
- 1 ząbek czosnek
- 1 szt. jajko
- 12 szt. suszone morele
- 1/2 szt. cebula posiekana
- 125 ml bulion warzywny
Sposób przygotowania:
- W blenderze zmiksuj kalafiora.
- W misce połącz ze sobą mięso z indyka, pietruszkę oraz len.
- Następnie dodaj przyprawy: sól, pieprz i płatki chilli oraz czosnek i jajko. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki uformuj pulpety. Pamiętaj, aby w każdym pulpecie umieścić po jednej moreli. Podsmaż na patelni.
- Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, zblendowanego kalafiora oraz bulion warzywny. Dopraw do smaku pieprzem.
- Dodaj wcześniej przygotowane pulpety i duś pod przykryciem przez 15 minut.
- Smacznego!
Komentarze