PrzepisDania główneMorelowe pulpety na kalafiorowym kaszotto

Morelowe pulpety na kalafiorowym kaszotto

Morelowe pulpety na kalafiorowym kaszotto
Pyszności
24.07.2018 18:30, aktualizacja: 25.07.2018 09:50

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na genialne pulpety w wersji fit. Takim smakom nie można odmówić ?

Składniki:

  1. 1 szt. kalafior
  2. 500 g mięso z indyka mielone
  3. 1/2 szt. cebula posiekana
  4. 125 ml bulion warzywny
  5. 1/2 szkl. pietruszka posiekana
  6. 1/3 szkl. len mielony
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 2 łyżeczki pieprz
  9. 1 łyżeczka płatki chili
  10. 1 ząbek czosnek
  11. 1 szt. jajko
  12. 12 szt. suszone morele
Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj kalafiora.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą mięso z indyka, pietruszkę oraz len.

Obraz

3. Następnie dodaj przyprawy: sól, pieprz i płatki chilli oraz czosnek i jajko. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety. Pamiętaj, aby w każdym pulpecie umieścić po jednej moreli. Podsmaż na patelni.

Obraz

5. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, zblendowanego kalafiora oraz bulion warzywny. Dopraw do smaku pieprzem.

Obraz

6. Dodaj wcześniej przygotowane pulpety i duś pod przykryciem przez 15 minut.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także