Mozzarella w panierce nadziewana szynką szwarcwaldzką, orzechami włoskimi i rukolą

Mozzarella to popularny ser pochodzący z Włoch. Jest przyrządzony ze świeżego mleka bawolic. Ten ser w szybkim tempie zyskał ogromną sławę na całym świecie i najczęściej dodawany jest do pizzy.

Dzisiaj chciałabym pokazać ci nieco inny, ale bardzo ciekawy, sposób na mozzarellę – mozzarella w panierce nadziewana szynką szwarcwaldzką, orzechami włoskimi i rukolą. Brzmi świetnie, prawda?

Przepis poniżej.

Mozzarella w panierce nadziewana szynką szwarcwaldzką, orzechami włoskimi i rukolą
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mozzarella w panierce nadziewana szynką szwarcwaldzką, orzechami włoskimi i rukolą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij górę każdej kulki mozzarelli i odłóż na bok.
    Odetnij górę każdej kulki mozzarelli i odłóż na bok.
  2. Za pomocą łyżeczki, delikatnie wydrąż środek każdej kulki.
    Za pomocą łyżeczki, delikatnie wydrąż środek każdej kulki.
  3. Do każdej kulki nałóż pokrojoną w kostkę szynkę szwardzwaldzką, orzechy włoskie i rukolę.
    Do każdej kulki nałóż pokrojoną w kostkę szynkę szwardzwaldzką, orzechy włoskie i rukolę.
  4. Przykryj każdą kulkę odkrojonymi wcześniej kawałkami sera.
    Przykryj każdą kulkę odkrojonymi wcześniej kawałkami sera.
  5. Teraz zajmiemy się panierowaniem. W tym celu każdą kulkę zanurz najpierw w jajku, a potem posyp bułką tartą. Następnie ponownie zanurz w jajkach i ponownie obsyp bułką tartą.
    Teraz zajmiemy się panierowaniem. W tym celu każdą kulkę zanurz najpierw w jajku, a potem posyp bułką tartą. Następnie ponownie zanurz w jajkach i ponownie obsyp bułką tartą.
  6. Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią kulki sera. Smaż z każdej strony tak długo, aż ser będzie z zewnątrz złocisto-brązowy.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią kulki sera. Smaż z każdej strony tak długo, aż ser będzie z zewnątrz złocisto-brązowy.
  7. Gotowe danie przełóż z patelni na talerz. Możesz podawać je samodzielnie lub z twoją ulubioną sałatką.
    Gotowe danie przełóż z patelni na talerz. Możesz podawać je samodzielnie lub z twoją ulubioną sałatką.
  8. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×