Muffinki cukiniowe z szynką i pomidorkami koktajlowymi

Muffinki cukiniowe z szynką i pomidorkami koktajlowymi to idealny pomysł na pyszne śniadanie dla malucha. Takiej kombinacji z pewnością nie odmówi.
Zobacz także: Owsianka na noc na 4 sposoby
Składniki:
Porcje- 1 szt. cukinia
- 3 szt. jajka
- 350 g śmietanka 18%
- 1 łyżeczka papryka słodka
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 4-6 plastrów szynka
- 3-4 szt. pomidorki koktajlowe
- 1/4 szkl. mozzarella
Sposób przygotowania:
- Podziel cukinię na cienkie plastry.
- Następnie umieść kawałki warzywa w formie na muffinki.
- Do każdej przegródki dodaj szynkę i pomidorki koktajlowe.
- W osobnej misce połącz śmietanę, jajka, paprykę słodką, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
- Rozlej mieszankę w formie na muffinki i dodaj mozzarellę. Następnie wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze