Muffinki cukiniowe z szynką i pomidorkami koktajlowymi
Dania
Śniadanie
Porcje
6
Porcje
6
Składniki
1
szt.
cukinia
3
szt.
jajka
350
g
śmietanka 18%
1
łyżeczka
papryka słodka
1
łyżeczka
sól
1/2
łyżeczki
pieprz
4-6
plastrów
szynka
3-4
szt.
pomidorki koktajlowe
1/4
szkl.
mozzarella
Sposób przygotowania
Podziel cukinię na cienkie plastry.
Następnie umieść kawałki warzywa w formie na muffinki.
Do każdej przegródki dodaj szynkę i pomidorki koktajlowe.
W osobnej misce połącz śmietanę, jajka, paprykę słodką, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
Rozlej mieszankę w formie na muffinki i dodaj mozzarellę. Następnie wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
Smacznego!