Murzynek z musem malinowym i bitą śmietaną

Oto przepis na tradycyjnego murzynka z bonusami ? Mus malinowy i bita śmietana to świetne uzupełnienie, które na pewno wzbogaci smak pysznego ciasta ?

Murzynek z musem malinowym i bitą śmietaną15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Murzynek z musem malinowym i bitą śmietaną
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Murzynek
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W garnku na palniku połącz ze sobą masło, cukier oraz kakao. Dokładnie wymieszaj.
    W garnku na palniku połącz ze sobą masło, cukier oraz kakao. Dokładnie wymieszaj.
  2. Jako kolejny składnik dodaj wodę i mieszaj do chwili, aż powstanie gładka masa.
    Jako kolejny składnik dodaj wodę i mieszaj do chwili, aż powstanie gładka masa.
  3. Z powstałą masą wymieszaj przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Następnie dodaj stopniowo 4 jajka.
    Z powstałą masą wymieszaj przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Następnie dodaj stopniowo 4 jajka.
  4. Piecz ciasto przez 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
    Piecz ciasto przez 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  5. Zblenduj ze sobą mrożone maliny i cukier puder.
    Zblenduj ze sobą mrożone maliny i cukier puder.
  6. Upieczonego murzynka przetnij na pół. Górną część podziel na mniejsze kawałki. Na spodzie umieść mus malinowy oraz bitą śmietanę. Posyp kawałkami murzynka. Chłodź prze 4 godziny.
    Upieczonego murzynka przetnij na pół. Górną część podziel na mniejsze kawałki. Na spodzie umieść mus malinowy oraz bitą śmietanę. Posyp kawałkami murzynka. Chłodź prze 4 godziny.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×