Mus malinowy w formie deseru na zimno

Mus malinowy w formie deseru na zimno to nasza najnowsza miłość. Wystarczy, że raz go skosztujesz i od razu się zakochasz. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia.
Pyszny mus malinowy przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.
Zobacz także: Kakaowe pankejki
Składniki:
PorcjeMus malinowy
- 250 g maliny
- 1/2 szkl. cukier puder
II warstwa
- 250 g serek mascarpone
- 250 ml śmietanka 30%
- 3 łyżki cukier puder
- 2 łyżki mus malinowy
Pozostałe składniki
- kilka szt. herbatniki maślane
- maliny do dekoracji
- mięta do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania musu malinowego. W tym celu zblenduj maliny i cukier puder.
- Ubij śmietankę 30% wraz z cukrem pudrem, serkiem mascarpone i dwiema łyżkami musu malinowego.
- Umieść połowę musu w szklance. Następnie dodaj pokruszone herbatniki.
- Przełóż wcześniej przygotowany krem do rękawa cukierniczego i umieść go w szklance.
- Przy pomocy musu malinowego zrób na wierzchu kleks. Dodaj świeżą malinę i miętę. Smacznego!
Komentarze