Muszelkowe pulpety

Co powiecie na oryginalny pomysł na obiad, który będzie łączył w sobie same pyszności? 🙂 Jeśli jesteście zainteresowani, koniecznie zapoznajcie się z dzisiejszą recepturą 🙂



A jeśli chcielibyście ułatwić sobie pracę przy przygotowaniu pulpetów, mamy coś co z pewnością się przyda 🙂 Szczegóły znajdziecie tutaj.
Składniki:
Porcje- 1/2 szt. cebula posiekana
- 200 g pieczarki posiekane
- 2 szczypty sól
- 1 łyżka papryka słodka
- 400 g łopatka wieprzowa
- 1 szt. jajko
- 2 łyżki sos sojowy
- 50 g bułka tarta
- 1 szkl. mąka
- 300-400 ml bulion warzywny
- 200 g makaron muszle ugotowany
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i przełóż połowę do miseczki. Następnie dodaj pieczarki i dopraw do smaku przy pomocy soli i papryki słodkiej.
- W misce połącz ze sobą łopatkę wieprzową, wcześniej odłożoną cebulę, sól oraz jajko.
- Jako kolejne składniki dodaj sos sojowy i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Z powstałej mieszanki uformuj pulpety.
- Następnie obtocz je w mące i smaż na patelni.
- Po 5 minutach dodaj bulion warzywny. I po kolejnych 5 minutach dodaj podsmażone pieczarki. Dokładnie wymieszaj.
- Gotowe pulpety podaj w makaronowych muszlach. Smacznego 🙂
Komentarze