PrzepisDania główneMuszelkowe pulpety

Muszelkowe pulpety

Muszelkowe pulpety
Pyszności
14.04.2018 17:00, aktualizacja: 14.04.2018 20:42

Co powiecie na oryginalny pomysł na obiad, który będzie łączył w sobie same pyszności? :) Jeśli jesteście zainteresowani, koniecznie zapoznajcie się z dzisiejszą recepturą :)

A jeśli chcielibyście ułatwić sobie pracę przy przygotowaniu pulpetów, mamy coś co z pewnością się przyda :) Szczegóły znajdziecie tutaj.

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 200 g pieczarki posiekane
  3. 200 g makaron muszle ugotowany
  4. 2 szczypty sól
  5. 1 łyżka papryka słodka
  6. 400 g łopatka wieprzowa
  7. 1 szt. jajko
  8. 2 łyżki sos sojowy
  9. 50 g bułka tarta
  10. 1 szkl. mąka
  11. 300-400 ml bulion warzywny
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i przełóż połowę do miseczki. Następnie dodaj pieczarki i dopraw do smaku przy pomocy soli i papryki słodkiej.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą łopatkę wieprzową, wcześniej odłożoną cebulę, sól oraz jajko.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj sos sojowy i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

4. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety.

Obraz

5. Następnie obtocz je w mące i smaż na patelni.

Obraz

6. Po 5 minutach dodaj bulion warzywny. I po kolejnych 5 minutach dodaj podsmażone pieczarki. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

7. Gotowe pulpety podaj w makaronowych muszlach. Smacznego :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także