Kategorie DaniaMakarony

Muszelkowe pulpety

Co powiecie na oryginalny pomysł na obiad, który będzie łączył w sobie same pyszności? 🙂 Jeśli jesteście zainteresowani, koniecznie zapoznajcie się z dzisiejszą recepturą 🙂

A jeśli chcielibyście ułatwić sobie pracę przy przygotowaniu pulpetów, mamy coś co z pewnością się przyda 🙂 Szczegóły znajdziecie tutaj.

Muszelkowe pulpety2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Muszelkowe pulpety
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i przełóż połowę do miseczki. Następnie dodaj pieczarki i dopraw do smaku przy pomocy soli i papryki słodkiej.
    Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i przełóż połowę do miseczki. Następnie dodaj pieczarki i dopraw do smaku przy pomocy soli i papryki słodkiej.
  2. W misce połącz ze sobą łopatkę wieprzową, wcześniej odłożoną cebulę, sól oraz jajko.
    W misce połącz ze sobą łopatkę wieprzową, wcześniej odłożoną cebulę, sól oraz jajko.
  3. Jako kolejne składniki dodaj sos sojowy i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    Jako kolejne składniki dodaj sos sojowy i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  4. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety.
    Z powstałej mieszanki uformuj pulpety.
  5. Następnie obtocz je w mące i smaż na patelni.
    Następnie obtocz je w mące i smaż na patelni.
  6. Po 5 minutach dodaj bulion warzywny. I po kolejnych 5 minutach dodaj podsmażone pieczarki. Dokładnie wymieszaj.
    Po 5 minutach dodaj bulion warzywny. I po kolejnych 5 minutach dodaj podsmażone pieczarki. Dokładnie wymieszaj.
  7. Gotowe pulpety podaj w makaronowych muszlach. Smacznego 🙂
    Gotowe pulpety podaj w makaronowych muszlach. Smacznego :)
Muszelkowe pulpety

Dziś Pyszności przychodzą z pomysłem na pyszny obiadek, który może przydać się na niedzielne popołudnie 😊 Po prostu palce lizać 😘😋

Opublikowany przez Pyszności Sobota, 14 kwietnia 2018
216465