Zapiekane muszle makaronowe nadziewane przepysznym nadzieniem. Koniecznie ich spróbuj!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Roztop 30 g masła na patelni. Następnie wrzuć na nią cebulę i zeszklij ją.
  2. Kiedy cebula będzie zeszklona, dodaj do niej zmielonego kurczaka i smaż tak długo, aż nie będzie miał różowego koloru.
  3. Kiedy kurczak się usmaży dodaj szpinak i przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Duś tak długo, aż liście zmniejszą swoją objętość.
  4. Kiedy liście szpinaku zmniejszą swoją objętość, dodaj 30 g masła i roztop je. Kiedy masło się rozpuści, dodaj sos arrabiata i wszystko wymieszaj.
  5. Kiedy sos się zagotuje, dodaj do niego serek śmietankowy. Wymieszaj. Kiedy serek się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
  6. Ugotuj muszle makaronowe według zaleceń na opakowaniu. Następnie odcedź je i wypłucz w wodzie. Za pomocą łyżki nałóż nadzienie do ugotowanych muszli.
  7. Ułóż muszle na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posyp je z wierzchu startym serem cheddar. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
  8. Po 20 minutach wyjmij z piekarnika i przełóż muszle na talerz.
  9. Smacznego!