Nachosy z mąki orkiszowej

Szukasz przekąski na imprezę sylwestrową, która nie będzie tucząca? To bardzo proste – wykorzystaj nasz przepis na pyszne nachosy z piekarnika. Po prostu palce lizać!



Składniki:
Porcje szt.- 2 szkl. mąka orkiszowa
- 1/2 szkl. ciepła woda
- 2-3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka papryka słodka
- 1 łyżeczka sól
Sposób przygotowania:
- Połącz ze sobą następujące składniki: mąkę orkiszową, ciepłą wodę, oliwę z oliwek, paprykę słodką oraz sól.
- Uformuj ciasto i odstaw na 20 minut.
- Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm i podziel je na mniejsze trójkąty. Po czym wstaw nachosy do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Gotową przekąskę podawaj z ulubionym dipem. Smacznego!
Komentarze