Wirtualna Polska

Nachosy z mąki orkiszowej

Nachosy z mąki orkiszowej

Szukasz przekąski na imprezę sylwestrową, która nie będzie tucząca? To bardzo proste – wykorzystaj nasz przepis na pyszne nachosy z piekarnika. Po prostu palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
nachosy50
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
nachosy
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Połącz ze sobą następujące składniki: mąkę orkiszową, ciepłą wodę, oliwę z oliwek, paprykę słodką oraz sól.
    Połącz ze sobą następujące składniki: mąkę orkiszową, ciepłą wodę, oliwę z oliwek, paprykę słodką oraz sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Uformuj ciasto i odstaw na 20 minut.
    Uformuj ciasto i odstaw na 20 minut.
  3. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm i podziel je na mniejsze trójkąty. Po czym wstaw nachosy do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm i podziel je na mniejsze trójkąty. Po czym wstaw nachosy do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Gotową przekąskę podawaj z ulubionym dipem. Smacznego!
    Gotową przekąskę podawaj z ulubionym dipem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×