Nadziewana pierś z kurczaka z szynką parmeńską w cieście francuskim

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie nadziewanej piersi z kurczaka z szynką parmeńską w cieście francuskim.

Nadziewana pierś z kurczaka z szynką parmeńską w cieście francuskim
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Nadziewana pierś z kurczaka z szynką parmeńską w cieście francuskim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Każdą pierś z kurczaka dopraw z obydwóch stron solą i pieprzem. Każdą z nich nasmaruj serkiem śmietankowym, połóż plastry mozzarelli i posyp posiekanym szczypiorkiem. Zawiń w rulon.
    Każdą pierś z kurczaka dopraw z obydwóch stron solą i pieprzem. Każdą z nich nasmaruj serkiem śmietankowym, połóż plastry mozzarelli i posyp posiekanym szczypiorkiem. Zawiń w rulon.
  2. Każdą pierś z kurczaka zawiń w 4 plastry szynki parmeńskiej.
    Każdą pierś z kurczaka zawiń w 4 plastry szynki parmeńskiej.
  3. Rozgrzej olej na patelni, a następnie przełóż na nią kurczaka. Smaż przez ok. 5 minut, zmieniając strony.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie przełóż na nią kurczaka. Smaż przez ok. 5 minut, zmieniając strony.
  4. Połóż piersi z kurczaka na cieście francuskim i wykrój z niego prostokąty. Przykryj prostokątami z ciasta i ponakłuwaj krawędzie widelcem. Nasmaruj wierzch jajkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Połóż piersi z kurczaka na cieście francuskim i wykrój z niego prostokąty. Przykryj prostokątami z ciasta i ponakłuwaj krawędzie widelcem. Nasmaruj wierzch jajkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
  5. Po 20 minutach wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika.
    Po 20 minutach wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×