PrzepisDania główneNadziewana pierś z kurczaka z szynką parmeńską w cieście francuskim

Nadziewana pierś z kurczaka z szynką parmeńską w cieście francuskim

Nadziewana pierś z kurczaka z szynką parmeńską w cieście francuskim
Pyszności
26.03.2017 17:05, aktualizacja: 31.05.2017 15:36

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie nadziewanej piersi z kurczaka z szynką parmeńską w cieście francuskim.

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka rozbita
  2. sól
  3. pieprz
  4. 50 g serek śmietankowy
  5. plastry mozzarella
  6. szczypiorek posiekany
  7. 8 plastrów szynka parmeńska
  8. olej
  9. 400 g ciasto francuskie
  10. 1 szt. jajko rozmieszane
Sposób przygotowania:

1. Każdą pierś z kurczaka dopraw z obydwóch stron solą i pieprzem. Każdą z nich nasmaruj serkiem śmietankowym, połóż plastry mozzarelli i posyp posiekanym szczypiorkiem. Zawiń w rulon.

Obraz

2. Każdą pierś z kurczaka zawiń w 4 plastry szynki parmeńskiej.

Obraz

3. Rozgrzej olej na patelni, a następnie przełóż na nią kurczaka. Smaż przez ok. 5 minut, zmieniając strony.

Obraz

4. Połóż piersi z kurczaka na cieście francuskim i wykrój z niego prostokąty. Przykryj prostokątami z ciasta i ponakłuwaj krawędzie widelcem. Nasmaruj wierzch jajkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.

Obraz

5. Po 20 minutach wyjmij gotowego kurczaka z piekarnika.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także