Kategorie Dania

Nadziewana pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem w panierce z płatków owsianych – pyszności!

Chcesz podać na obiad kurczaka, ale nie masz pomysłu w jaki sposób go przyrządzić? Nie przejmuj się, bo już zaraz zobaczysz bardzo ciekawą propozycję – nadziewana pierś z kurczaka ze szpinakiem, serem mozzarella i serem śmietanowym w panierce z płatków owsianych.

Kiedy pierwszy raz jadłam to danie, żałowałam, że dopiero niedawno poznałam ten przepis…

Leć więc po składniki i do dzieła! Dokładna instrukcja znajduje się poniżej.

Nadziewana pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem w panierce z płatków owsianych - pyszności!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Nadziewana pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem w panierce z płatków owsianych - pyszności!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Następnie wrzuć na nią szpinak, przypraw solą i pieprzem. Smaż tak długo, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Zdejmij z ognia i przełóż szpinak do miski.
    Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Następnie wrzuć na nią szpinak, przypraw solą i pieprzem. Smaż tak długo, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Zdejmij z ognia i przełóż szpinak do miski.
  2. Do miski dodaj także serek śmietankowy, ser mozzarella i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
    Do miski dodaj także serek śmietankowy, ser mozzarella i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
  3. Pierś z kurczaka przetnij na pół, a w każdej połówce wytnij kieszonkę.
    Pierś z kurczaka przetnij na pół, a w każdej połówce wytnij kieszonkę.
  4. Za pomocą łyżki do każdej kieszonki nałóż przygotowany wcześniej farsz ze szpinaku i sera.
    Za pomocą łyżki do każdej kieszonki nałóż przygotowany wcześniej farsz ze szpinaku i sera.
  5. Na talerzu rozsyp mąkę, a następnie włóż na nią piersi z kurczaka i posyp je mąką tak, aby były dokładnie nią pokryte.
    Na talerzu rozsyp mąkę, a następnie włóż na nią piersi z kurczaka i posyp je mąką tak, aby były dokładnie nią pokryte.
  6. Namocz piersi w jajku.
    Namocz piersi w jajku.
  7. Następnie włóż je do płatków owsianych i dokładnie je nimi posyp.
    Następnie włóż je do płatków owsianych i dokładnie je nimi posyp.
  8. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, a następnie wrzuć na nią piersi z kurczaka. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż będą dobrze przysmażone.
    Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, a następnie wrzuć na nią piersi z kurczaka. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż będą dobrze przysmażone.
  9. Przełóż gotowego kurczaka z patelni na talerz. Smacznego!
Nadziewana pierś z kurczaka w panierce

Nadziewana pierś z kurczaka w panierce. PY-CHO-TA!!! <3Podoba Ci się ten przepis? Polub Pyszności po jeszcze więcej!

Posted by Pyszności on Sunday, April 10, 2016
100571