Nadziewana pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem w panierce z płatków owsianych – pyszności!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Następnie wrzuć na nią szpinak, przypraw solą i pieprzem. Smaż tak długo, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Zdejmij z ognia i przełóż szpinak do miski.
  2. Do miski dodaj także serek śmietankowy, ser mozzarella i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
  3. Pierś z kurczaka przetnij na pół, a w każdej połówce wytnij kieszonkę.
  4. Za pomocą łyżki do każdej kieszonki nałóż przygotowany wcześniej farsz ze szpinaku i sera.
  5. Na talerzu rozsyp mąkę, a następnie włóż na nią piersi z kurczaka i posyp je mąką tak, aby były dokładnie nią pokryte.
  6. Namocz piersi w jajku.
  7. Następnie włóż je do płatków owsianych i dokładnie je nimi posyp.
  8. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, a następnie wrzuć na nią piersi z kurczaka. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż będą dobrze przysmażone.
  9. Przełóż gotowego kurczaka z patelni na talerz. Smacznego!