in

Nadziewane rurki

Oto przepis na genialne rurki, które od pierwszego kęsa pokocha cała Twoja rodzina ❤️ Po prostu nie ma innej opcji 😘

Nadziewane rurki
Nadziewane rurki
7
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie przepisu rozpocznij od zbudowania platformy, na której stworzysz przyszłe rurki. Aby to zrobić, na środku blatu rozłóż papier do pieczenia. Następnie ułóż na nim arkusz papieru i złóż na pół. Zacznij zwijać od dołu do góry, tak aby powstał rulonik. Powinnaś otrzymać efekt jak na zdjęciu poniżej.
    Przygotowanie przepisu rozpocznij od zbudowania platformy, na której stworzysz przyszłe rurki. Aby to zrobić, na środku blatu rozłóż papier do pieczenia. Następnie ułóż na nim arkusz papieru i złóż na pół. Zacznij zwijać od dołu do góry, tak aby powstał rulonik. Powinnaś otrzymać efekt jak na zdjęciu poniżej.
  2. Podziel ciasto francuskie na pionowe pasy. Następnie zacznij oplatać poszczególnymi kawałkami, przygotowane wcześniej ruloniki. Przyszłe rurki posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz przez 20 minut w piekarniku (temperatura 200 stopni Celsjusza).
    Podziel ciasto francuskie na pionowe pasy. Następnie zacznij oplatać poszczególnymi kawałkami, przygotowane wcześniej ruloniki. Przyszłe rurki posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz przez 20 minut w piekarniku (temperatura 200 stopni Celsjusza).
  3. W misce przygotuj nadzienie, łącząc ze sobą: serek mascarpone, cukier puder, ekstrakt waniliowy, bitą śmietanę i maliny.
    W misce przygotuj nadzienie, łącząc ze sobą: serek mascarpone, cukier puder, ekstrakt waniliowy, bitą śmietanę i maliny.
  4. Przy pomocy rękawa kuchennego napełnij rurki. Końcówki możesz przyozdobić przy pomocy posiekanych orzechów.
    Przy pomocy rękawa kuchennego napełnij rurki. Końcówki możesz przyozdobić przy pomocy posiekanych orzechów.
  5. Smacznego!
    Smacznego!