Pieczony chleb faszerowany kurczakiem, szczypiorkiem, boczkiem, serem i kukurydzą

W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na niezwykle smaczne danie – pieczony chleb faszerowany serkiem śmietankowym, kurczakiem, sosem pomidorowym, szczypiorkiem, boczkiem, serem żółtym i kukurydzą.

Pieczony chleb faszerowany kurczakiem, szczypiorkiem, boczkiem, serem i kukurydzą
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony chleb faszerowany kurczakiem, szczypiorkiem, boczkiem, serem i kukurydzą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Odkrój górną część chleba i odłóż ją na bok. Następnie wydrąż środek chleba.
    Odkrój górną część chleba i odłóż ją na bok. Następnie wydrąż środek chleba.
  2. Teraz przystąpimy do faszerowania chleba. W tym celu układaj kolejno warstwami: serek śmietankowy, rozdrobniona pierś z kurczaka, sos pomidorowy, posiekany szczypiorek, podsmażony boczek, starty żółty ser, kukurydza, rozdrobniona pierś z kurczaka i serek śmietankowy.
    Teraz przystąpimy do faszerowania chleba. W tym celu układaj kolejno warstwami: serek śmietankowy, rozdrobniona pierś z kurczaka, sos pomidorowy, posiekany szczypiorek, podsmażony boczek, starty żółty ser, kukurydza, rozdrobniona pierś z kurczaka i serek śmietankowy.
  3. Przykryj chleb odciętą wcześniej górną częścią chleba. Zawiń chleb w folię aluminiową i dociskaj go ciężkim przedmiotem przez ok. 30 minut.
    Przykryj chleb odciętą wcześniej górną częścią chleba. Zawiń chleb w folię aluminiową i dociskaj go ciężkim przedmiotem przez ok. 30 minut.
  4. Zdejmij folię aluminiową i przełóż chleb na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
    Zdejmij folię aluminiową i przełóż chleb na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
  5. Po 25 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
    Po 25 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×