PrzepisDania głównePieczony chleb faszerowany kurczakiem, szczypiorkiem, boczkiem, serem i kukurydzą

Pieczony chleb faszerowany kurczakiem, szczypiorkiem, boczkiem, serem i kukurydzą

Pieczony chleb faszerowany kurczakiem, szczypiorkiem, boczkiem, serem i kukurydzą
Pyszności
10.12.2016 18:45, aktualizacja: 01.06.2017 10:58

W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na niezwykle smaczne danie - pieczony chleb faszerowany serkiem śmietankowym, kurczakiem, sosem pomidorowym, szczypiorkiem, boczkiem, serem żółtym i kukurydzą.

Składniki:

  1. 1 szt. chleb włoski
  2. 400 g serek śmietankowy
  3. 2 szklanki pierś z kurczaka przyprawiona i rozdrobniona
  4. 1/2 szklanki sos pomidorowy
  5. 1/2 szklanki szczypiorek posiekany
  6. 4-6 plastrów boczek podsmazone
  7. 1 szklanka żółty ser starty
  8. 1/2 szklanki kukurydza
Sposób przygotowania:
1. Odkrój górną część chleba i odłóż ją na bok. Następnie wydrąż środek chleba.
2. Teraz przystąpimy do faszerowania chleba. W tym celu układaj kolejno warstwami: serek śmietankowy, rozdrobniona pierś z kurczaka, sos pomidorowy, posiekany szczypiorek, podsmażony boczek, starty żółty ser, kukurydza, rozdrobniona pierś z kurczaka i serek śmietankowy.
3. Przykryj chleb odciętą wcześniej górną częścią chleba. Zawiń chleb w folię aluminiową i dociskaj go ciężkim przedmiotem przez ok. 30 minut.
4. Zdejmij folię aluminiową i przełóż chleb na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
5. Po 25 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także