Warkocz z ciasta francuskiego nadziewany pysznym sosem, kurczakiem, brokułami, serem i pietruszką

Jeżeli szukasz przepisu na ciekawe i efektywne danie, to znajdujesz się w idealnym miejscu. Dzisiaj chciałabym zaprezentować ci danie, które z pewnością spełni twoje oczekiwania.

Będzie to warkocz z ciasta francuskiego nadziewany sosem marinara, kurczakiem, brokułami, żółtym serem i pietruszką. Mmm, już na sam widok o nim cieknie mi ślinka!

Przepis znajdziesz poniżej.

Warkocz z ciasta francuskiego nadziewany pysznym sosem, kurczakiem, brokułami, serem i pietruszką
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Warkocz z ciasta francuskiego nadziewany pysznym sosem, kurczakiem, brokułami, serem i pietruszką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią kurczaka. Podgrzewaj tak długo, aż kurczak będzie dosmażony. Dopraw go pieprzem i solą.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią kurczaka. Podgrzewaj tak długo, aż kurczak będzie dosmażony. Dopraw go pieprzem i solą.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i ponacinaj je tak, jak na poniższym zdjęciu. Środek ciasta nasmaruj sosem marinara, następnie równomiernie rozłóż usmażonego kurczaka, brokuły, starty ser żółty i pietruszkę.
    Rozwiń ciasto francuskie i ponacinaj je tak, jak na poniższym zdjęciu. Środek ciasta nasmaruj sosem marinara, następnie równomiernie rozłóż usmażonego kurczaka, brokuły, starty ser żółty i pietruszkę.
  3. Zawiń paski ciasta francuskiego do środka. Rób to naprzemian - raz prawa, raz lewa strona. W ten sposób powstanie warkocz. Następnie za pomocą pędzelka nasmaruj jajkiem wierzch ciasta francuskiego. Połóż warkocz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 16 minut.
    Zawiń paski ciasta francuskiego do środka. Rób to naprzemian - raz prawa, raz lewa strona. W ten sposób powstanie warkocz. Następnie za pomocą pędzelka nasmaruj jajkiem wierzch ciasta francuskiego. Połóż warkocz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 16 minut.
  4. Po 16 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki.
    Po 16 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×