Pyszny warkocz nadziewany mięsem mielonym, pomidorami i żółtym serem

Istnieją dania obok których nikt nie jest w stanie stanąć obojętnie. Swoim wyglądem, zapachem i smakiem przyciągną po prostu każdego! Dzisiaj zobaczysz potrawę, która z pewnością do tej grupy się zalicza.

Danie, o którym mowa, to warkocz z ciasta do pizzy, nadziewany mięsem mielonym, pomidorami i żółtym serem. Brzmi doskonale, prawda? Bierzmy się więc do pracy.

Przepis poniżej.

Pyszny warkocz nadziewany mięsem mielonym, pomidorami i żółtym serem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszny warkocz nadziewany mięsem mielonym, pomidorami i żółtym serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i zeszklij ją. Następnie dodaj mięso mielone i za pomocą drewnianej łyżki rozdrobnij je na małe kawałki. Kiedy mięso będzie podsmażone i zmieni swój kolor, dodaj paprykę słodką mieloną, pieprz cayenne, kminek i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę i zeszklij ją. Następnie dodaj mięso mielone i za pomocą drewnianej łyżki rozdrobnij je na małe kawałki. Kiedy mięso będzie podsmażone i zmieni swój kolor, dodaj paprykę słodką mieloną, pieprz cayenne, kminek i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Rozwiń gotowy spód do pizzy i delikatnie go rozwałkuj. Następnie ponacinaj ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu:
    Rozwiń gotowy spód do pizzy i delikatnie go rozwałkuj. Następnie ponacinaj ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu:
  3. Na środku ciasta równomiernie rozłóż: mięso mielone, pokrojonego pomidora i 150 g startego żółtego sera.
    Na środku ciasta równomiernie rozłóż: mięso mielone, pokrojonego pomidora i 150 g startego żółtego sera.
  4. Pozaginaj ponacinane boki ciasta tak, aby powstał warkocz. Rób to naprzemian - raz prawa, a raz lewa strona.
    Pozaginaj ponacinane boki ciasta tak, aby powstał warkocz. Rób to naprzemian - raz prawa, a raz lewa strona.
  5. Wierzch zaplecionego warkocza posyp pozostałymi 50 g startego żółtego sera. Przełóż warkocz na blaszkę i włóż go do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
    Wierzch zaplecionego warkocza posyp pozostałymi 50 g startego żółtego sera. Przełóż warkocz na blaszkę i włóż go do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
  6. Po 25 minutach wyjmij danie z piekarnika i pokrój je na kawałki.
    Po 25 minutach wyjmij danie z piekarnika i pokrój je na kawałki.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×