PrzepisDania główneZapiekane naleśniki z farszem bolognese

Zapiekane naleśniki z farszem bolognese

Zapiekane naleśniki z farszem bolognese
Pyszności
19.01.2017 17:01, aktualizacja: 08.06.2017 18:13

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych zapiekanych naleśników z farszem bolognese.

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 2 zabki czosnek przeciśnięte przez praskę
  3. 1/4 szklanki cebula posiekana
  4. 500 g mięso mielone
  5. pieprz
  6. sól
  7. 1 szklanka sos pomidorowy
  8. kilka sztuk naleśniki
  9. serek śmietankowy
  10. parmezan starty
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią czosnek i cebulę. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj mięso mielone i przypraw je solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie dosmażone, połowę zawartości patelni przełóż do miski i odstaw na bok. Na patelnię natomiast wlej sos pomidorowy i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, a następnie zdejmij patelnię z ognia.

Obraz

2. Do miski, w której znajduje się samo usmażone mięso, dodaj 2 łyżki farszu z patelni i wymieszaj. Każdego naleśnika nasmaruj serkiem śmietankowym, a następnie nałóż do niego mięso mielone. Każdego naleśnika zawiń w rulon.

Obraz

3. Zawinięte naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na ich wierzch wlej zawartość patelni, a następnie posyp startym parmezanem. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 20 minut.

Obraz

4. Po 20 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i przełóż naleśniki na talerze.

Obraz
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także