Zapiekane naleśniki z farszem bolognese

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią czosnek i cebulę. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj mięso mielone i przypraw je solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie dosmażone, połowę zawartości patelni przełóż do miski i odstaw na bok. Na patelnię natomiast wlej sos pomidorowy i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
  2. Do miski, w której znajduje się samo usmażone mięso, dodaj 2 łyżki farszu z patelni i wymieszaj. Każdego naleśnika nasmaruj serkiem śmietankowym, a następnie nałóż do niego mięso mielone. Każdego naleśnika zawiń w rulon.
  3. Zawinięte naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na ich wierzch wlej zawartość patelni, a następnie posyp startym parmezanem. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 20 minut.
  4. Po 20 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i przełóż naleśniki na talerze.
  5. Smacznego!