Naleśniki ryżowe z daktylowym kremem

Porcje
16
Porcje
16
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Zalej daktyle gorącą wodą i odstaw na 10-15 minut. Dzięki temu zabiegowi zrobią się miękkie.
  2. W misce połącz ze sobą 3 rodzaje mąk: ryżową, kukurydzianą i ziemniaczaną. Dodaj szczyptę soli i olej, po czym dokładnie wymieszaj. Następnie zacznij dodawać stopniowo mleko migdałowe.
  3. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.
  4. Czas na daktylowy krem. W tym celu połącz ze sobą odsączone daktyle, zmielone migdały, szczyptę soli oraz kakao. Powstałą mieszankę rozprowadź na naleśnikach i zwiń je w ulubiony sposób. Możesz dodać również syrop klonowy i migdały.
  5. Smacznego!
Naleśniki ryżowe z daktylowym kremem
Naleśniki ryżowe z daktylowym kremem