Naleśniki szpinakowe w wydaniu fit

Naleśniki szpinakowe w wydaniu fit to gotowa receptura zarówno na pyszne śniadanie, obiad, jak i kolację. Kiedy je przygotowujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka!
Ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Deser na zimno z galaretką
Składniki:
Porcje szt.Ciasto na naleśniki
- 200 g świeży szpinak
- 2 szt. jajka
- 100 g płatki owsiane
- 400 ml mleko
- 3 łyżki olej roślinny
Dodatki
Sposób przygotowania:
- W blenderze próżniowym przygotuj ciasto na naleśniki, łącząc ze sobą: świeży szpinak, jajka, płatki owsiane, mleko oraz olej roślinny.
- Następnie usmaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
- Teraz wszystko zależy od Ciebie. Możesz podać je z mięsnym farszem lub podać na słodko. My wybraliśmy drugą opcję.
- Nasze naleśniki połączyliśmy z jogurtem greckim, owocami i płatkami migdałów. Smacznego!
Komentarze