Ciasto naleśnikowe umieściła w formie. Ten genialny przepis sprawi, że już nigdy nie skorzystasz z innego!

Jeżeli myślicie, że to słabo wyrośnięte muffiny, to jesteście w ogromnym błędzie! Mimo, że tak wyglądają, to tak naprawdę są mięciutkimi i puszystymi naleśnikami!
Jeżeli nie wierzycie, po prostu musicie spróbować.
Pokocha je cała rodzina bez najmniejszego wyjątku! W dodatku możecie dostosować je pod kubki smakowe domowników… Czekoladowe wiórki, jagody, rodzynki czy maliny – jak kto woli i tak będą pyszne!
My od razu wypróbowaliśmy przepis… są p-y-s-z-n-e! Dlatego dzielimy się z Wami.
Składniki:
Porcje- cukier
- mąka
- proszek do pieczenia
- Mielone siemię lniane
- mleko
- Wanilia może być ekstrakt
- jajko
- roztopione masło ew. olej kokosowy
- Wszelkie dodatki
Sposób przygotowania:
- Wsyp do miski wszystkie suche składniki i dokładnie rozmieszaj.
- W osobnej, większej misce połącz mleko, wanilię, jajko oraz stopione masło. Wymieszaj.
- Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, dokładnie mieszając.
- Natłuść foremkę i nałóż przygotowane ciasto za pomocą łyżki stołowej.
- Dodatki umieść na wierzchu przygotowanych naleśniczków i delikatnie wciśnij w ciasto.
- Piecz w temperaturze 190°C przez 10 minut.
- Smacznego!
Komentarze