Kategorie Słodkości

Ciasto naleśnikowe umieściła w formie. Ten genialny przepis sprawi, że już nigdy nie skorzystasz z innego!

Jeżeli myślicie, że to słabo wyrośnięte muffiny, to jesteście w ogromnym błędzie! Mimo, że tak wyglądają, to tak naprawdę są mięciutkimi i puszystymi naleśnikami!

Jeżeli nie wierzycie, po prostu musicie spróbować.

Pokocha je cała rodzina bez najmniejszego wyjątku! W dodatku możecie dostosować je pod kubki smakowe domowników… Czekoladowe wiórki, jagody, rodzynki czy maliny – jak kto woli i tak będą pyszne!

My od razu wypróbowaliśmy przepis… są p-y-s-z-n-e! Dlatego dzielimy się z Wami.

Ciasto naleśnikowe umieściła w formie. Ten genialny przepis sprawi, że już nigdy nie skorzystasz z innego!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto naleśnikowe umieściła w formie. Ten genialny przepis sprawi, że już nigdy nie skorzystasz z innego!
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Wsyp do miski wszystkie suche składniki i dokładnie rozmieszaj.
    Wsyp do miski wszystkie suche składniki i dokładnie rozmieszaj.
  2. W osobnej, większej misce połącz mleko, wanilię, jajko oraz stopione masło. Wymieszaj.
    W osobnej, większej misce połącz mleko, wanilię, jajko oraz stopione masło. Wymieszaj.
  3. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, dokładnie mieszając.
    Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, dokładnie mieszając.
  4. Natłuść foremkę i nałóż przygotowane ciasto za pomocą łyżki stołowej.
    Natłuść foremkę i nałóż przygotowane ciasto za pomocą łyżki stołowej.
  5. Dodatki umieść na wierzchu przygotowanych naleśniczków i delikatnie wciśnij w ciasto.
    Dodatki umieść na wierzchu przygotowanych naleśniczków i delikatnie wciśnij w ciasto.
  6. Piecz w temperaturze 190°C przez 10 minut.
    Piecz w temperaturze 190°C przez 10 minut.
  7. Smacznego!
Ciasto naleśnikowe umieściła w formie. Ten genialny przepis sprawi, że już nigdy nie skorzystasz z innego!
150723