PrzepisDeseryCiasto naleśnikowe umieściła w formie. Ten genialny przepis sprawi, że już nigdy nie skorzystasz z innego!
Ciasto naleśnikowe umieściła w formie. Ten genialny przepis sprawi, że już nigdy nie skorzystasz z innego!
Pyszności
06.12.2016 09:24, aktualizacja: 01.06.2017 11:00Jeżeli myślicie, że to słabo wyrośnięte muffiny, to jesteście w ogromnym błędzie! Mimo, że tak wyglądają, to tak naprawdę są mięciutkimi i puszystymi naleśnikami!
Jeżeli nie wierzycie, po prostu musicie spróbować.
Pokocha je cała rodzina bez najmniejszego wyjątku! W dodatku możecie dostosować je pod kubki smakowe domowników... Czekoladowe wiórki, jagody, rodzynki czy maliny - jak kto woli i tak będą pyszne!
My od razu wypróbowaliśmy przepis... są p-y-s-z-n-e! Dlatego dzielimy się z Wami.
Składniki:
- cukier
- mąka
- proszek do pieczenia
- Mielone siemię lniane
- mleko
- Wanilia może być ekstrakt
- jajko
- roztopione masło ew. olej kokosowy
- Wszelkie dodatki
Sposób przygotowania:
1. Wsyp do miski wszystkie suche składniki i dokładnie rozmieszaj.
2. W osobnej, większej misce połącz mleko, wanilię, jajko oraz stopione masło. Wymieszaj.
3. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, dokładnie mieszając.
4. Natłuść foremkę i nałóż przygotowane ciasto za pomocą łyżki stołowej.
5. Dodatki umieść na wierzchu przygotowanych naleśniczków i delikatnie wciśnij w ciasto.
6. Piecz w temperaturze 190°C przez 10 minut.
7. Smacznego!