Ciasto naleśnikowe umieściła w formie. Ten genialny przepis sprawi, że już nigdy nie skorzystasz z innego!
Dania
Ciasta i desery
Składniki
cukier
mąka
proszek do pieczenia
Mielone siemię lniane
mleko
Wanilia
może być ekstrakt
jajko
roztopione masło
ew. olej kokosowy
Wszelkie dodatki
Sposób przygotowania
Wsyp do miski wszystkie suche składniki i dokładnie rozmieszaj.
W osobnej, większej misce połącz mleko, wanilię, jajko oraz stopione masło. Wymieszaj.
Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, dokładnie mieszając.
Natłuść foremkę i nałóż przygotowane ciasto za pomocą łyżki stołowej.
Dodatki umieść na wierzchu przygotowanych naleśniczków i delikatnie wciśnij w ciasto.
Piecz w temperaturze 190°C przez 10 minut.
Smacznego!