naleśniki z czerwoną papryką
Kategorie Blender próżniowyDaniaPrzepisy

Naleśniki z czerwoną papryką

Naleśniki to nasza wielka miłość, dlatego często goszczą w naszym menu. Tym razem postanowiliśmy podkręcić je przy pomocy czerwonej papryki. I była to jak najbardziej dobra decyzja!

W przygotowaniu idealnego ciasta na naleśniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Zobacz także: Sernik na zimno z orzechów

Naleśniki z czerwoną papryką4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Naleśniki z czerwoną papryką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Naleśniki 9 szt.
Farsz
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mąkę wrocławską, jajka, mleko, wodę gazowaną, sól, czerwoną paprykę i olej.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mąkę wrocławską, jajka, mleko, wodę gazowaną, sól, czerwoną paprykę i olej.
  2. Na dużej patelni podsmaż cebulę i marchewkę.
    Na dużej patelni podsmaż cebulę i marchewkę.
  3. Po chwili zacznij dodawać kolejne składniki: mięso wołowe, pomidory, czosnek, suszone oregano, sól i pieprz. Całą mieszankę podgrzewaj na palniku przez kilka minut.
    Po chwili zacznij dodawać kolejne składniki: mięso wołowe, pomidory, czosnek, suszone oregano, sól i pieprz. Całą mieszankę podgrzewaj na palniku przez kilka minut.
  4. W międzyczasie zacznij smażyć naleśniki.
    W międzyczasie zacznij smażyć naleśniki.
  5. Następnie umieść wcześniej przygotowany farsz na środku naleśnika i zwiń nadmiar ciasta do środka.
    Następnie umieść wcześniej przygotowany farsz na środku naleśnika i zwiń nadmiar ciasta do środka.
  6. Umieść nafaszerowane naleśniki w formie do pieczenia. Na każdym naleśniku ułóż plaster sera. Wstaw formę z naleśnikami do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni).
    Umieść nafaszerowane naleśniki w formie do pieczenia. Na każdym naleśniku ułóż plaster sera. Wstaw formę z naleśnikami do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni).
  7. I pyszny obiad jest już gotowy!
    I pyszny obiad jest już gotowy!
Naleśniki z czerwoną papryką i mięsnym farszem

Takich naleśników jeszcze u nas nie było 🤩 Po dodaniu do ciasta świeżej papryki nabrały nie tylko oryginalnych kolorów, ale i smaków ❤️ SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3a3MEv5PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/295666

Posted by Pyszności on Tuesday, April 14, 2020
295666