Naleśniki z jajeczną wkładką

Naleśniki z jajeczną wkładką podane w formie roladki to nasz najnowszy hit kulinarny. Nasi bliscy ciągle o nie proszą na śniadanie. Po prostu palce lizać ❤️
W przygotowaniu ciasta na naleśniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Zobacz także: Kiszone corn dogi
Składniki:
PorcjeNaleśniki
Jajeczna wkładka
- 3-4 szt. jajka
- 1/2 szt. czerwona papryka
- 1/2 szt. zielona papryka
- 1/4 szkl. szczypiorek
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania jajecznej wkładki. W tym celu połącz: jajka, dwa rodzaje papryki, szczypiorek i sól.
- Czas przygotować naleśniki. Aby poszło szybko i sprawnie, zrób ciasto na naleśniki w blenderze. W tym celu zmiksuj: mleko, jajko, mąkę, wodę, roztopione masło, sól i opcjonalnie pieprz.
- Rozlej część ciasta naleśnikowego na rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj jajeczną mieszankę tak, aby pokryła ona całą powierzchnię naleśnika.
- Kiedy naleśnik i jajeczna wkładka przestaną być płynne, możesz odwrócić je na drugą stronę.
- Gotowe naleśniki zwiń w rulon i potnij na mniejsze kawałki. Smacznego!
Komentarze