PrzepisŚniadanieNaleśniki z jajeczną wkładką

Naleśniki z jajeczną wkładką

Naleśniki z jajeczną wkładką
Pyszności
07.09.2020 17:00, aktualizacja: 11.09.2020 14:47

Naleśniki z jajeczną wkładką podane w formie roladki to nasz najnowszy hit kulinarny. Nasi bliscy ciągle o nie proszą na śniadanie. Po prostu palce lizać ❤️

W przygotowaniu ciasta na naleśniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Jajeczna wkładka

  1. 1/4 szkl. szczypiorek
  2. 1 szczypta sól
  3. 3-4 szt. jajka
  4. 1/2 szt. czerwona papryka
  5. 1/2 szt. zielona papryka

Naleśniki

  1. 3/4 szkl. woda
  2. 1 szkl. mleko
  3. 2 szkl. mąka
  4. 4 łyżki masło roztopione
  5. 1 szczypta pieprz opcjonalnie
  6. 1 szt. jajko
  7. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania jajecznej wkładki. W tym celu połącz: jajka, dwa rodzaje papryki, szczypiorek i sól.

Obraz

2. Czas przygotować naleśniki. Aby poszło szybko i sprawnie, zrób ciasto na naleśniki w blenderze. W tym celu zmiksuj: mleko, jajko, mąkę, wodę, roztopione masło, sól i opcjonalnie pieprz.

Obraz

3. Rozlej część ciasta naleśnikowego na rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj jajeczną mieszankę tak, aby pokryła ona całą powierzchnię naleśnika.

Obraz

4. Kiedy naleśnik i jajeczna wkładka przestaną być płynne, możesz odwrócić je na drugą stronę.

Obraz

5. Gotowe naleśniki zwiń w rulon i potnij na mniejsze kawałki. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także