Naleśniki z masą kajmakową i bananami

Na dobry początek weekendu przychodzimy z pysznymi naleśnikami. Ślinka cieknie od samego patrzenia!?❤️?

Naleśniki z masą kajmakową i bananami8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Naleśniki z masą kajmakową i bananami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto na naleśniki
Nadzienie

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą serek mascarpone i masę kajmakową.
    W mikserze połącz ze sobą serek mascarpone i masę kajmakową.
  2. Połącz wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i usmaż na patelni.
    Połącz wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i usmaż na patelni.
  3. Na naleśniku rozprowadź przygotowaną wcześniej masę. Na wierzchu stwórz rząd z bananów (owoce potnij w plastry).
    Na naleśniku rozprowadź przygotowaną wcześniej masę. Na wierzchu stwórz rząd z bananów (owoce potnij w plastry).
  4. Zwiń w rulon i ułóż na talerzu.
    Zwiń w rulon i ułóż na talerzu.
  5. Gotowe naleśniki udekoruj według uznania. My postawiliśmy na sos czekoladowy oraz bitą śmietanę ?
    Gotowe naleśniki udekoruj według uznania. My postawiliśmy na sos czekoladowy oraz bitą śmietanę ?

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×