Naleśniki z mascarpone

naleśniki z mascarpone

Naleśniki z kakaowym zygzakiem wypełniliśmy po brzegi miksem z mascarpone, malinami i biszkoptem nasączonym w kawie. Takiej kombinacji smakowej nie sposób odmówić!

Naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce

Naleśniki z mascarpone6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Naleśniki z mascarpone
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Naleśniki
Nadzienie
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, mąkę i cukier puder. Z powstałej mieszanki odlej szklankę mieszanki i połącz w blenderze razem z kakao.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, mąkę i cukier puder. Z powstałej mieszanki odlej szklankę mieszanki i połącz w blenderze razem z kakao.
  2. Na rozgrzanej patelni zrób zygzak z mieszanki z kakao.
    Na rozgrzanej patelni zrób zygzak z mieszanki z kakao.
  3. Po chwili dodaj drugi miks na ciasto na naleśniki.
    Po chwili dodaj drugi miks na ciasto na naleśniki.
  4. Kiedy naleśniki będą już usmażone, przygotuj nadzienie. Zmiksuj ze sobą: mascarpone, śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
    Kiedy naleśniki będą już usmażone, przygotuj nadzienie. Zmiksuj ze sobą: mascarpone, śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
  5. Wróć do pracy nad naleśnikami. Natnij je w 4 miejscach, na środku umieść miseczkę i ułóż w środku naleśniki.
    Wróć do pracy nad naleśnikami. Natnij je w 4 miejscach, na środku umieść miseczkę i ułóż w środku naleśniki.
  6. Teraz wypełnij je nadzieniem i świeżymi owocami.
    Teraz wypełnij je nadzieniem i świeżymi owocami.
  7. Na koniec dodaj biszkopt, pamiętaj aby nasączyć go kawą.
    Na koniec dodaj biszkopt, pamiętaj aby nasączyć go kawą.
  8. Na wierzchu rozprowadź kolejną warstwę z mascarpone i zwiń wystające części naleśnika do środka. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Na wierzchu rozprowadź kolejną warstwę z mascarpone i zwiń wystające części naleśnika do środka. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
  9. Gotowy deser udekoruj według upodobania. Smacznego!
    Gotowy deser udekoruj według upodobania. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×