Wirtualna Polska

Naleśniki z mascarpone

naleśniki z mascarpone

Naleśniki z kakaowym zygzakiem wypełniliśmy po brzegi miksem z mascarpone, malinami i biszkoptem nasączonym w kawie. Takiej kombinacji smakowej nie sposób odmówić!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Naleśniki do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Wieloowocowy tort w galaretce

Naleśniki z mascarpone6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Naleśniki z mascarpone
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Naleśniki
Nadzienie
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, mąkę i cukier puder. Z powstałej mieszanki odlej szklankę mieszanki i połącz w blenderze razem z kakao.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, mąkę i cukier puder. Z powstałej mieszanki odlej szklankę mieszanki i połącz w blenderze razem z kakao.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na rozgrzanej patelni zrób zygzak z mieszanki z kakao.
    Na rozgrzanej patelni zrób zygzak z mieszanki z kakao.
  3. Po chwili dodaj drugi miks na ciasto na naleśniki.
    Po chwili dodaj drugi miks na ciasto na naleśniki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Kiedy naleśniki będą już usmażone, przygotuj nadzienie. Zmiksuj ze sobą: mascarpone, śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
    Kiedy naleśniki będą już usmażone, przygotuj nadzienie. Zmiksuj ze sobą: mascarpone, śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
  5. Wróć do pracy nad naleśnikami. Natnij je w 4 miejscach, na środku umieść miseczkę i ułóż w środku naleśniki.
    Wróć do pracy nad naleśnikami. Natnij je w 4 miejscach, na środku umieść miseczkę i ułóż w środku naleśniki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Teraz wypełnij je nadzieniem i świeżymi owocami.
    Teraz wypełnij je nadzieniem i świeżymi owocami.
  7. Na koniec dodaj biszkopt, pamiętaj aby nasączyć go kawą.
    Na koniec dodaj biszkopt, pamiętaj aby nasączyć go kawą.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Na wierzchu rozprowadź kolejną warstwę z mascarpone i zwiń wystające części naleśnika do środka. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Na wierzchu rozprowadź kolejną warstwę z mascarpone i zwiń wystające części naleśnika do środka. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
  9. Gotowy deser udekoruj według upodobania. Smacznego!
    Gotowy deser udekoruj według upodobania. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×