Naleśniki z mascarpone

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Naleśniki
Nadzienie
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mleko, wodę, jajka, roztopione masło, mąkę i cukier puder. Z powstałej mieszanki odlej szklankę mieszanki i połącz w blenderze razem z kakao.
  2. Na rozgrzanej patelni zrób zygzak z mieszanki z kakao.
  3. Po chwili dodaj drugi miks na ciasto na naleśniki.
  4. Kiedy naleśniki będą już usmażone, przygotuj nadzienie. Zmiksuj ze sobą: mascarpone, śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
  5. Wróć do pracy nad naleśnikami. Natnij je w 4 miejscach, na środku umieść miseczkę i ułóż w środku naleśniki.
  6. Teraz wypełnij je nadzieniem i świeżymi owocami.
  7. Na koniec dodaj biszkopt, pamiętaj aby nasączyć go kawą.
  8. Na wierzchu rozprowadź kolejną warstwę z mascarpone i zwiń wystające części naleśnika do środka. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
  9. Gotowy deser udekoruj według upodobania. Smacznego!