Zapiekane naleśniki z mięsem

Jeśli lubisz naleśniki z mięsem, mamy dla Ciebie ciekawą propozycję, której nie sposób odmówić. Ślinka cieknie na sam widok.
Nasze zapiekane naleśniki świetnie sprawdzą się zarówno jako propozycja śniadaniowa, obiadowa, czy pomysł na kolację.
Zobacz także: Zapiekanka naleśnikowa
Składniki:
Porcje- 400 g mielona wołowina
- 1 szt. cebula
- 400 g pomidory krojone z puszki
- 4 szt. naleśniki
- 4 szt. jajka
- 50 g mozzarella starta
- 2 ząbki czosnek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czosnek. Następnie dodaj wołowinę i pomidory z puszki. Dopraw solą i pieprzem.
- Ułóż przygotowany farsz na naleśniku (w centralnej części). Na górze ułóż kawałek sera i zwiń w rulon.
- Umieść naleśniki w formie do pieczenia. Ponacinaj każdy z nich.
- Następnie do każdej szparki wbij jajko. Posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza)
- Smacznego!
Komentarze