Zapiekane naleśniki z mięsem

Jeśli lubisz naleśniki z mięsem, mamy dla Ciebie ciekawą propozycję, której nie sposób odmówić. Ślinka cieknie na sam widok.

Nasze zapiekane naleśniki świetnie sprawdzą się zarówno jako propozycja śniadaniowa, obiadowa, czy pomysł na kolację.

Zobacz także: Zapiekanka naleśnikowa

Zapiekane naleśniki z serem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekane naleśniki z serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czosnek. Następnie dodaj wołowinę i pomidory z puszki. Dopraw solą i pieprzem.
    Na patelni podsmaż ze sobą cebulę i czosnek. Następnie dodaj wołowinę i pomidory z puszki. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Ułóż przygotowany farsz na naleśniku (w centralnej części). Na górze ułóż kawałek sera i zwiń w rulon.
    Ułóż przygotowany farsz na naleśniku (w centralnej części). Na górze ułóż kawałek sera i zwiń w rulon.
  3. Umieść naleśniki w formie do pieczenia. Ponacinaj każdy z nich.
    Umieść naleśniki w formie do pieczenia. Ponacinaj każdy z nich.
  4. Następnie do każdej szparki wbij jajko. Posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza)
    Następnie do każdej szparki wbij jajko. Posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza)
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×