Naleśniki z twarogiem i borówkami

Lubisz obiad na słodko? Jeśli tak, naleśniki z twarogiem i borówkami sprawdzą się w tej roli doskonale. Ślinka cieknie od samego patrzenia!



W przygotowaniu pysznych naleśników pomógł nam blender marki Philips.
Zobacz także: Ciasto pomarańczowe z blendera
Składniki:
Porcje porcjeNaleśniki
- 1 szkl. mleko
- 1 szkl. woda
- 1/3 szkl. olej roślinny
- 2 szt. jajka
- 3/4 szkl. mąka
Nadzienie
- 300 g ser twarogowy
- 1 szt. jajko
- 2 łyżki budyń waniliowy
- 10 g cukier waniliowy
Dodatki
- 200 g borówki amerykańskie
- 200 g śmietana 18%
- 3 łyżki cukier
- 1/4 szkl. roztopione masło


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania naleśników. W tym celu użyj blendera i połącz w nim: wodę, mleko, olej, jajka i mąkę.
- Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.
- Teraz czas na farsz. Aby go przygotować, połącz ze sobą: ser twarogowy, jajko, budyń i cukier waniliowy.
- Umieść powstałą mieszankę na środku naleśnika i zwiń w rulon.
- Teraz ułóż naleśniki w formie do pieczenia i posmaruj je roztopionym masłem. Następnie wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Gotowe naleśniki polej miksem śmietanki i cukru. Udekoruj dodatkowo świeżymi borówkami. Smacznego!
Komentarze