PrzepisNaleśniki z twarogiem i borówkami

Naleśniki z twarogiem i borówkami

Naleśniki z twarogiem i borówkami
Pyszności
25.06.2020 11:29, aktualizacja: 09.09.2020 13:29

Lubisz obiad na słodko? Jeśli tak, naleśniki z twarogiem i borówkami sprawdzą się w tej roli doskonale. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

W przygotowaniu pysznych naleśników pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

Nadzienie

  1. 300 g ser twarogowy
  2. 1 szt. jajko
  3. 2 łyżki budyń waniliowy
  4. 10 g cukier waniliowy

Naleśniki

  1. 1 szkl. mleko
  2. 1 szkl. woda
  3. 1/3 szkl. olej roślinny
  4. 2 szt. jajka
  5. 3/4 szkl. mąka

Dodatki

  1. 200 g śmietana 18%
  2. 3 łyżki cukier
  3. 1/4 szkl. roztopione masło
  4. 200 g borówki amerykańskie

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania naleśników. W tym celu użyj blendera i połącz w nim: wodę, mleko, olej, jajka i mąkę.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki.

Smażenie naleśników - Pyszności
Smażenie naleśników - Pyszności

3. Teraz czas na farsz. Aby go przygotować, połącz ze sobą: ser twarogowy, jajko, budyń i cukier waniliowy.

Obraz

4. Umieść powstałą mieszankę na środku naleśnika i zwiń w rulon.

Obraz

5. Teraz ułóż naleśniki w formie do pieczenia i posmaruj je roztopionym masłem. Następnie wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Gotowe naleśniki polej miksem śmietanki i cukru. Udekoruj dodatkowo świeżymi borówkami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także