Naleśniki ze szpinakiem i jajkiem

Szukasz pomysłu na ciekawe śniadanie lub kolację? Nasze naleśniki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym sprawdzą się w tej roli idealnie! Ślinka cieknie od samego patrzenia 😉



Ciekawe i przede wszystkim pyszne kieszonki naleśnikowe przygotowaliśmy przy pomocy sprzętów kuchennych marki Peter Cook z linii Marble. Sprzęty tej marki do kupienia wyłącznie w PEPCO.
Zobacz także: Karkówka duszona z sosem
Składniki:
PorcjeNaleśniki 6 szt.
- 250 ml mleko
- 150 g mąka pszenna
- 2 szt. jajka
- 3 łyżki olej roślinny
- 1/2 łyżeczki sól
Farsz


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania naleśników. W tym celu połącz w misce: mleko, jajka, mąkę pszenną, olej roślinny i sól. Dokładnie wymieszaj.
- Na rozgrzanej patelni z masłem połącz przeciśnięty przez praskę czosnek i świeży szpinak. Po chwili dodaj serek śmietankowy, sól oraz pieprz. I farsz do naleśników jest gotowy.
- Na patelni do naleśników usmaż placki z wcześniej przygotowanej mieszanki.
- Na środku każdego naleśnika umieść szpinakową mieszankę i żółty ser. Podgrzewaj jeszcze przez chwilę.
- W międzyczasie na mniejszej patelni przygotuj jajka sadzone. Po czym umieść po jednym jajku na środku każdego naleśnika i zwiń wystające boki do środka.
- Gotowe danie udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze