Naleśniki ze szpinakiem i jajkiem

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Naleśniki 6 szt.
Farsz
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania naleśników. W tym celu połącz w misce: mleko, jajka, mąkę pszenną, olej roślinny i sól. Dokładnie wymieszaj.
  2. Na rozgrzanej patelni z masłem połącz przeciśnięty przez praskę czosnek i świeży szpinak. Po chwili dodaj serek śmietankowy, sól oraz pieprz. I farsz do naleśników jest gotowy.
  3. Na patelni do naleśników usmaż placki z wcześniej przygotowanej mieszanki.
  4. Na środku każdego naleśnika umieść szpinakową mieszankę i żółty ser. Podgrzewaj jeszcze przez chwilę.
  5. W międzyczasie na mniejszej patelni przygotuj jajka sadzone. Po czym umieść po jednym jajku na środku każdego naleśnika i zwiń wystające boki do środka.
  6. Gotowe danie udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!