Naleśnikowe tiramisu

Tym razem przychodzimy z propozycją na tiramisu w zupełnie innej odsłonie. Tego przepisu nie możecie przegapić!



Składniki:
Porcje- 250 g mąka
- 50 g kakao
- 50 g cukier
- 4 szt. jajka
- 500 ml mleko
- 400 g ser mascarpone
- 400 g serek śmietankowy
- 80 g cukier brązowy
- 30 ml espresso
- 20 ml ekstrakt waniliowy
- 1/2 tabliczki czekolada biała
- 1 opakowanie maliny
Sposób przygotowania:
- Przygotuj mieszankę na ciasto naleśnikowe łącząc ze sobą: mąkę, kakao, cukier, jajko i mleko.
- Następnie przygotuj masę, miksując ze sobą serek mascarpone, serek śmietankowy, cukier brązowy, espresso oraz ekstrakt waniliowy. Chłodź powstałą mieszankę przez 2 godziny.
- Usmaż naleśniki. Następnie wytnij z nich centralną część.
- Zacznij układać naleśniki w formie do pieczenia, przekładając kolejne warstwy przygotowaną masą.
- Wierzch naleśnikowej piramidy posyp białą czekoladą i udekoruj malinami. W powstałym otworze umieść bitą śmietanę w kubeczku.
Komentarze