Kategorie Słodkości

Naleśnikowe tiramisu

Tym razem przychodzimy z propozycją na tiramisu w zupełnie innej odsłonie. Tego przepisu nie możecie przegapić!

Naleśnikowe tiramisu8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Naleśnikowe tiramisu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj mieszankę na ciasto naleśnikowe łącząc ze sobą: mąkę, kakao, cukier, jajko i mleko.
    Przygotuj mieszankę na ciasto naleśnikowe łącząc ze sobą: mąkę, kakao, cukier, jajko i mleko.
  2. Następnie przygotuj masę, miksując ze sobą serek mascarpone, serek śmietankowy, cukier brązowy, espresso oraz ekstrakt waniliowy. Chłodź powstałą mieszankę przez 2 godziny.
    Następnie przygotuj masę, miksując ze sobą serek mascarpone, serek śmietankowy, cukier brązowy, espresso oraz ekstrakt waniliowy. Chłodź powstałą mieszankę przez 2 godziny.
  3. Usmaż naleśniki. Następnie wytnij z nich centralną część.
    Usmaż naleśniki. Następnie wytnij z nich centralną część.
  4. Zacznij układać naleśniki w formie do pieczenia, przekładając kolejne warstwy przygotowaną masą.
    Zacznij układać naleśniki w formie do pieczenia, przekładając kolejne warstwy przygotowaną masą.
  5. Wierzch naleśnikowej piramidy posyp białą czekoladą i udekoruj malinami. W powstałym otworze umieść bitą śmietanę w kubeczku.
    Wierzch naleśnikowej piramidy posyp białą czekoladą i udekoruj malinami. W powstałym otworze umieść bitą śmietanę w kubeczku.
Naleśnikowe tiramisu
214589