in

Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem

Dziś postanowiliśmy zaszaleć z naleśnikami i tak właśnie narodził się pomysł na oryginalny wulkan z boczkiem i szpinakiem. Po prostu palce lizać!

Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem
Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą boczek, cebulę i szpinak.
    Na patelni podsmaż ze sobą boczek, cebulę i szpinak.
  2. Na każdym naleśniku umieść podsmażony boczek i szpinak. Dodaj mozarellę i sos beszamelowy. Stwórz kilka warstw.
    Na każdym naleśniku umieść podsmażony boczek i szpinak. Dodaj mozarellę i sos beszamelowy. Stwórz kilka warstw.
  3. Na wierzchu rozprowadź sos. Następnie posyp całość żółtym serem.
    Na wierzchu rozprowadź sos. Następnie posyp całość żółtym serem.
  4. Włóż naleśniki do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 15 minut.
    Włóż naleśniki do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 15 minut.
  5. I to wszystko!
    I to wszystko!