Kategorie Dania

Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem

Dziś postanowiliśmy zaszaleć z naleśnikami i tak właśnie narodził się pomysł na oryginalny wulkan z boczkiem i szpinakiem. Po prostu palce lizać!

Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą boczek, cebulę i szpinak.
    Na patelni podsmaż ze sobą boczek, cebulę i szpinak.
  2. Na każdym naleśniku umieść podsmażony boczek i szpinak. Dodaj mozarellę i sos beszamelowy. Stwórz kilka warstw.
    Na każdym naleśniku umieść podsmażony boczek i szpinak. Dodaj mozarellę i sos beszamelowy. Stwórz kilka warstw.
  3. Na wierzchu rozprowadź sos. Następnie posyp całość żółtym serem.
    Na wierzchu rozprowadź sos. Następnie posyp całość żółtym serem.
  4. Włóż naleśniki do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 15 minut.
    Włóż naleśniki do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 15 minut.
  5. I to wszystko!
    I to wszystko!
Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem

Wraz z początkiem tygodnia przychodzimy do Was z przepisem na smaczne i łatwe w przygotowaniu danie, któremu nie sposób się oprzeć 😋 Tym razem połączyliśmy ze sobą naleśniki, boczek i szpinak 😊 Co uzyskaliśmy? Tego dowiecie się, oglądając poniższy film ☺️Cały przepis znajdziecie tutaj: https://pysznosci.pl/przepisy/nalesnikowy-wulkan-z-boczkiem-i-szpinakiem/

Publiée par Pyszności sur Lundi 30 octobre 2017