Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem

Dziś postanowiliśmy zaszaleć z naleśnikami i tak właśnie narodził się pomysł na oryginalny wulkan z boczkiem i szpinakiem. Po prostu palce lizać!
Składniki:
Porcje- 200 g boczek pokrojony w kostkę
- 1/2 szt. czerwona cebula posiekana
- 400 g szpinak
- 6-8 szt. naleśniki
- 2 szkl. mozzarella
- 1 szkl. sos beszamelowy
- 1/4 szkl. sos pomidorowy
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż ze sobą boczek, cebulę i szpinak.
- Na każdym naleśniku umieść podsmażony boczek i szpinak. Dodaj mozarellę i sos beszamelowy. Stwórz kilka warstw.
- Na wierzchu rozprowadź sos. Następnie posyp całość żółtym serem.
- Włóż naleśniki do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 15 minut.
- I to wszystko!
Komentarze