PrzepisDania główneNaleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem

Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem

Naleśnikowy wulkan z boczkiem i szpinakiem
Pyszności
30.10.2017 16:55, aktualizacja: 10.11.2017 08:20

Dziś postanowiliśmy zaszaleć z naleśnikami i tak właśnie narodził się pomysł na oryginalny wulkan z boczkiem i szpinakiem. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 200 g boczek pokrojony w kostkę
  2. 1/2 szt. czerwona cebula posiekana
  3. 400 g szpinak
  4. 6-8 szt. naleśniki
  5. 2 szkl. mozzarella
  6. 1 szkl. sos beszamelowy
  7. 1/4 szkl. sos pomidorowy
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą boczek, cebulę i szpinak.

Obraz

2. Na każdym naleśniku umieść podsmażony boczek i szpinak. Dodaj mozarellę i sos beszamelowy. Stwórz kilka warstw.

Obraz

3. Na wierzchu rozprowadź sos. Następnie posyp całość żółtym serem.

Obraz

4. Włóż naleśniki do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na 15 minut.

Obraz

5. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także